| Jordgubbsbullar
| | | POINTS® värde | 1,5 Portioner | 20 Förberedelser | 20 min Tillagningstid | 10 min Svårighetsgrad | Medel
kakor och bakverk | Dessa bullar är enkla att göra men ger ett härligt och delikat intryck. | Bullarna går inte att motstå - och varför det? De är underbart läckra.
|
| |
| | 1 pkt Jäst 1/2 dl Vatten 2 1/2 dl Fruktyoghurt lätt max 0,5%, jordgubbssmak 1 msk Socker 1 st Ägg 3 dl Jordgubbar 2 msk Margarin flytande max 80% 6 dl Vetemjöl 2 bitar Choklad mörk
| |
| | Sätt ugnen på 225 grader. Lös upp jästen i vattnet som värms tillsammans med yoghurten till 37 grader. Tillsätt socker, margarin och halva ägget. Arbeta in så mycket mjöl att det blir en smidig deg, spara lite till utbaket. Jäs degen under handduk ca 30 minuter. Tag upp och arbeta igenom den med lite extra mjöl om det behövs. Kavla ut till en stor kaka, ca 50x25 cm. Pensla ytan med resten av ägget. Skär eller sporra degen i 20 remsor, ca 2 1/2 cm x 25 cm. Snurra ihop till bullar och lägg på bakpappersklädd plåt att jäsa 30 minuter. Grädda 8-10 minuter. Låt svalna under handduk. Sätt fina jordgubbar mitt på bullen. Smält och ringla chokladen över bullarna. Sikta eventuellt över lite florsocker. Godast nybakade. |
|
|