Japps!

 Gokväll alla där ute!!

Idag så har jag gjort nytta, först  så gick jag & barrna en långpromenad på 1timme 20 min det var skönt, men det duggade lite när vi gick, men vad gör det? När vi kom hem så åkte jag & Rebecka till Storvik. Hem till Carina & Tord dom berättade ju igår att dom köpt nytt akvarium på 250 liter, som jag var tvungen att se...Så då blev det en tur dit.

Sen efter det så åkte vi till ica och handlade in allt som behövdes till bakning, för det hade vi planerat.När vi tog promenaden på morgonen..
Jag & Rebecka satte en jättedeg till Tekakor, det blev runt 80 st..Och när vi gjort klart det så satte vi en deg till och fick lika mycket, så det blev över 160 st tekakor..Och vet ni!! Hade jag kollat frysen tror ni?? så att det fanns plats till alla dessa tekakor..NEJ! NATULIGTVIS HADE JU INTE FRU BÖRJESSON GJORT DET DÅ!!! 

Så hur ihela helvete skulle jag få in dom då?, jo! jag fick ju trycka runt lite, för jag bakade ju bullar igår..Och så fanns det glasskartonger så glassen fick vi ju äta upp, för den tog ju plats...Man vill ju inte ha mögligt bröd då!!

Men det löste sig till slut i allafall..fick in alla påsar...så nu får jag inte baka mera på ett tag, och jag som var så baksugen *Hmmm*

NU ska jag kolla på tv men ha en fortsatt trevlig kväll så hörs vi imorgon..

mmm

Alla!

Ja! Jag är just hemkommen från att kört gubben till jobbet...Han jobbar sista veckan nu innan semestern. *skönt*
Sen så får vi 4 hela veckor tillsammans..=0)

Vi har inte planerat något direkt mera än att sticka till Leksand sommarland, vet inte om vi ska åka över dagen eller om vi ska övernatta..Det är ju inte så långt dit tror det e ca 9 mil...

Sen så får det väl bli lite småutflykter, och i slutet av juli så kanske vi åker ner till mina föräldrar & syskon i Strömstad..

Jag sitter här och funderar om jag ska ta mig en långpromenad innan regnet kommer, men ungarna jobbar sig lite så vi får se hur det blir med det..

Dicken fick en kartong igår han älskar kartonger & papperspåsar, ni ska se honom nu han har görra skoj med den kartongen.*fniss*

Sen ska jag iväg oxå och handla hem lite bakgrejer, ska göra lite tekakor och grejor, gott att ha i frysen nu till semestern.Föresten Jag & gubben pratade här om kvällen om att ta med barna & åka till Legoland nästa sommar, innan dom blir för stora, har pratat om detta i flera år men aldrig blivit av..så nästa år!!

Nej! nu ska jag ge mina liv mat, men ni får ha en trevlig dag!

jaha!!

Hej alla där ute!!

Hoppas ni har haft en skön dag!!  Själv så har jag tvättat, bakat bullar idag...
Sen så tog vi en tur till Valbo för att kolla efter en ny cykelhjälm till Rebecka, men hon hittade ingen som hon direkt ville ha, så det blev att åka hem tomhänt..

Efter det så var vi på gubbens jobb och tvätta av bilen och dammsög den, så nu e den fin igen. =0)
Också åkte vi vägen om ÖB för jag letade efter en svart kjetting som jag skulle ha till smidelampan jag köpte på Ockelbo marknad igår, så gubben har fått borrat upp den idag, så det blev fint med den över bordet ute på balkongen..Det artar sig lite efter vart..*fniss*

Också har Carina & Tord varit på besök..Sen så kom min älsta son & hans tjej också..Så dom fick nybakta bullar & kaffe *mums* Ja detta har hänt idag för oss.

Ni får ha en fortsatt trevlig kväll så hörs vi imorgon!!
kramizar Helena

GODAGENS!




Ja! nu var man äntligen ensam igen!! *phuuu* Stonk* Det har varit jätte roligt att min bästa kompis & barn från Göteborg har varit här & hälsat på, det är inte det..Men det är påfrästande med 4 ungar som tjatar och håller på...Jag har ju själv 2 så då kan ni tänka er 2 till *suck*

Men men som sagt det har varit trevligt!! Dom hade tänkt åka idag, men dom stack redan igår kväll vid 17.30..Maja tyckte det var bättre att åka på kvällen för då kunde barna sova på vägen, också blir det ju inte så varmt heller..

Ja! vad har vi gjort??
ITisdags så åkte vi ut till Högbo bruk och spelade minigolf, lekte & grillade..Jane fick tom. bada för Rickard slängde ut Rebeckas sko i vattnet & hon var den ända som hade bikini på sig...Så hon fick äran!!

Onsdag: Blev det Gävle vi åkte till det omtalade leklandet där..Först när vi kom dit så tog dom inte kort, så jag & Maja fick ta en promenad och hämta ut pengar på en automat i närheten, barna fick vara kvar på leklandet under tiden..
När vi kom tillbaka sa Jane att hon hade gjort allt och tyckte det var tråkigt där, men som Maja sa att nu när vi åkt dit så får dom bannemed leka också, för det kostar ju ändå 85 kr per/barn  såååååååå  lek nuuuuuuu....

Kanske inget för Rebecka & Jane som är i 11 års åldern men det stod ju mellan 1-15 år så..men vi var där i 3 timmar, vi köpte mat där korv m mos & dricka.och får jag säga så var det det äckligaste vi ätit någonsin..Alla höll med..

Sen på Torsdagen så bar det av till Parkbadet, det hade dom tjatat om hela veckan, vi hade sagt att om det regnar eller så så skulle vi åka dit..men nu blev det så.Dom lekte & stojade och hade roligt efter så tog vi en promenad till centrum & tog fika på hansens kontitori. Vi gick runt och kollade lite sen var det dags att åka hem och göra  middag...

Fredag hade jag tänkt att ta med dom till Bolugnerskogen i Gävle men så fick Rebecka en tid till läkarn vid 14.00 tiden för att kolla knäna hon har ont idom och eftersom Robban har opererat höfterna och hon har liknade symtom så vill vi kolla upp det..Så då blev det i Gävle och sen så började det ju regna och då e det ju inte roligt att gå där..så det blev en slappedag idag...Maja gjorde middag undertiden vi var hos läkarn så det var klart när vi kom hem...Skönt att slippa att stå vid spisen ibland..

Sen så packade dom ihop,vi tog en kaffe och pratade lite medan barna satt på balkongen och ritade ..sen så var det dags för dom att åka hem...Visst är det tråkigt att dom åker men även skönt att få vara själv..
Det har varit en underbar vecka och bilder lägger jag in sen..

Ha en skön dag så hörs vi!!

kram Helena


Hellluuuuuu

 Alla!

Ja! som sagt så har min bästa vän och hennes 2 barn kommit hit upp till oss från Göteborg!!
Det är görra skoj för man träffas ju inte så ofta nu när man bor lite över 50 mil ifrån varandra,=0( men dom ska iallafall stanna några dagar...Hon har ju semester i 3 veckor så dom har nog inte så bråtom hem inte, får hoppas det!!

Det är nackdelen med att man flyttat så långt bort från sina vänner, att man kan ju inte åka till dom så ofta, typ komma på en fika..för man kör ju inte 54 mil på en kafferast precis!!

Så det blir att hitta på lite aktiviteter nu i veckan! Tråkigt att det inte har varit varmt, för jag tycker inte det är något direkt badväder! Men vi får göra lite små utflykter typ: Högbo,Bolugeskogen i Gävle,Storviksbadet,Park badet så det finns att göra, men det får ju inte kosta en förmögenhet heller....

Dom sover ännu, Jag har kört gubben till jobbet nu på morgonen, för jag behövde ju bilen nu denna veckan, så då får jag köra honom..Det blev väldigt sent i natt innan man kom isäng, för man har ju så mycket att prata om så man är ju rätt seg nu, skulle inte tacka nej till en go säng nu, men men lägger jag mig, så vaknar nog alla och vill ha frukost..Tror ni inte det??=0)

När maja har vaknat så får vi planera dagen, vi tar dagen som den kommer nu eftersom vi inte vet hur vädret är riktigt, så det ska bli spännade att se vad som står på schemat  idag!=0)
Men jag får bara inte glömma digitalkameran!!"!

Tog lite kortpå dom små liven igår! Herregud säger jag, dom hade sminkat sig * mera säger jag inte, ska lägga ut kort sen, så ser ni själva* Rebecka är jämngammal med majas älsta dotter & så har hon en flicka till som är 1 år yngre än min Rickard..

Jag har känt maja sen våren 1997 *gud vad tiden går* vi träffades på öppna förskolan i Göteborg så vi har haft en tätt kontakt hela tiden, hon e min bästa vän som man kan prata om allt med..

Nej! nu ska jag sluta och surra så ni får ha en jätte trevlig dag, för det ska vi ha!!!
Skriver mera ikväll!!
kram Helena

OJ;OJ;OJ!!

Var just inne och kolla mitt bloggvärde..Och det var hela 3761  det ni??
Trodde ni inte!! Skoj att man hamnar sååååååå högt upp..

Ha en trevlig kväll!!
oyeee,oyeee

ohooops!

 Oyeee! En till dag med fint väder!

Det har inte hänts så mycket ännu, min älsta dotter väckte mig med ett sms vid 9.20 så jag kunde inte ligga kvar så det var att gå upp och börja med frukosten....

Sen så åkte jag en sväng till Linda men hon låg och sov, så jag pratade lite med henne sambo sen åkte jag hem och tog en fika med gubbelubben.=0)

Vet inte vad som händer idag! kanske vi ska ta en tur till min kusin i Ljusne ieftermiddag, vi får se..
Sen så skulle jag behövt åka till ÖB och handla tvättmedel & skjöljmedel...Ni vet måste ju tvätta, tvätta =0)

Också vill jag ju gå en långpromenad men älsklingen idag med, för imorgon jobbar han ju igen, och då är han trött när han kommer  hem efter en dag med stress på jobbet...

Ha nu en riktig skön dag isolen för det ska vi ha..
kram Helena

go kväll!!

God kväll alla!!

Hoppas ni har haft det trevligt idag!!
själv så har jag och Gubben gått en långpromenad på 1 mil..Kände att vi behövde komma ut lite och få frisk luft om inte annat..Sen så har det väl inte hänt så mycket vi hade sovmorgon i dag, skönt att sova tills man vaknar..Och OJ! klockan var helt plötsligt  11.30 oj!!!!

Men gött var det iallafall..Sen så har jag gjort Tacos till familjen,själv tog jag en vv låda istället..Men så har vi ju köpt blandgodis till barna och där har ju lite slunkit ner då!! men men, varför ska jag inte kuna få äta något gott ibland även om jag går på vv...Jag vägde mig imorse och då stod vågen på 72,5 kg så stämmer den och håller isig tills nästa vägning så har jag gått ner 1,1 kg...

Ja! visst ja Carina & Tord kom ju en sväng nu i kväll på en fika..Dom hade firat midsommar hos hennes syster o familj igår..Min älsta son Jobbar ju natt så han var bara med en liten stund igår med oss..

Nee nu ska jag kolla på tv så ni får ha en fortsatt trevlig lördag så hörs vi..
kram Helena


Glad midsommar!!

 Glad midsommar alla som kollar in här på min sida!!

Själva blir vi nog hemma..Kanske åker en sväng till Högbo och kollar in midsommarfirandet där..Eftersom vi inte känner så många så blir det ingea samanslagningar..

Just nu saknar jag min släkt: mamma & pappa är i skåne och firar med hennes bror & fru Och min syster och mina bröder vet jag inte vad dom gör..Robbans syster & man brukar ha en samanslagning med flera vänner och fira riktigt med Dans & sång och allt som hör till..Vi har varit med där några gånger och det e trevligt!!

men men Man kan ju inte deppa ihop för det..
Ni får ha en riktig trevlig midsommar nu..

kram

Pizzabullar 16 stycken ...

16 stycken 1,5 p/st (Allt = 25 p)


* 1 Sarah Lee kit

* 1 1/2 dl riven ost (max 17%)

* 8 skivor skinkor

* Ev oregano


* Följ anvisningarna på kitet

* Lägg på skinkan

* Strö över osten

* Rulla ihop på längden & skär i bullar. Lägg på smord plåt (bullformarna fastnade för mig så jag tror detta blir bättre)

* Strö på ev oregano

* Grädda i 200 grader i ca 15-20 minut
     


Go kväll i stugan!!

 Ja! idag har det nog inte hänt så mycket!

Jag har lagat middag, Kalop& färsk potatis blev det idag...Är jättelänge sedan jag lagade det. Men idag så blev det på vv vis..Det blev också gott..

Sen så har jag tvättat, det gör jag stort sätt varje dag, för att slippa högar som växer!! :0)
Sen så åkte jag och Rebecka till Storvik och drog med Carina till Kvarnbacken kaffestuga och fikade..Idag blev det en räkmacka & kaffe..Det är sååå mysigt där, En gammal timmerstuga med öppen spis som dom eldar i om det är lite rått eller mulet ute...

Sen så åkte jag med gubben ut till Trebo golfen, för han vill slå några bollar, men jag och Rebecka tog en promenad runt ett spår som ligger aldelles brevid golfbanan..Så vi fick en promenad på 45 min, kände det var bättre än att stå där och skjuta golfbollar...

Så nu sitter jag här och e sugen på något gott!!
 Men det får bli frukt eller en morot! *suck*

Ni får ha en fortsatt trevlig kväll så hör vi  imorgon.
kram Helena

Tekakor!!

Thekakor Ca 40-45 stycken


* 1 Liter mjölk

* 5 dl Havregryn

* 4 pkt Jäst

* 2 dl socker

* Ca 2 kg Vetemjöl

* 300 gram Margarin

* ½ tsk Salt


- Koka upp mjölken, häll i gryn & margarin (det smälter i mjölken) låt svalna till 37 grader

- Smula ner jästen i en bunke & häll på sockret, rör om vartefter jästen löses upp

- Slå på mjölkblandningen & tillsätt salt

- Tillsätt mjöl & arbeta ihop till en smidig deg

- Arbeta ut direkt (jag kavlar ut som vanlig bulldeg & använder ett mellanstort runt pepparkaksmått)

- Jäs på plåt till dubbel storlek

- Grädda mitt i ugnen, 225 grader ca 8 minuter

- Pensla med kallt kaffe (blir gott) eller kallt vatten direkt när dom är varma.

- Låt kallna under bakduk


Några snabba om mig!!


Hur bor du? I en lägenhet i Björksätra (Sandviken)
Brukar du komma i tid? Försöker
Hur lång är du? 168
Kan du laga mat? Japps!
Vad jobbar du med? Jobbar inte! (sjukpensionär)
Vad har du på dig just nu?  Mjukisbyxor, T-shirt
Har du någon fobi? Spinlar,ormar& möss/råttor
Hade du en bra kväll igår? Ja!
Vilket är ditt senaste inköp? Mat på Maxi
Din favoritdryck på morgonen? Kaffe m mjölk
Var fick du senast pengar ifrån? fkassan
Har du sovit i din egen säng inatt? JA!
Vad hade du sönder senast? Ett glas
Vem snackade du med senast? Robban
Varm favoritdricka? Kaffe m mjölk
Favorit dricka när du är riktigt törstig? Vatten såklart!
Alkoholhaltig favvodricka? Hmm..svårt..alkoläsk & Galliano
När gjorde du senast något riktigt dumt? Idag faktiskt *hehe*
Saknar du någon just nu? Min släkt faktiskt,
Vad ska man göra för att få dig irriterad (Enligt barna) Tjata, åter tjata
Någon jag stör mig på? Ja, en & annan finns det väl
Senaste person du kramade? Gubben
Senaste person du ringde? Morsan
Senaste person som ringde dig? min älsta dotter i Strömstad
Vad drack du senast? Bubbelvatten
Vill du ha barn? Kan inte få fler, men 4 räcker för mig(nu kan någonannan befolka jorden)
Längtar du till din födelsedag? Nja! jag fyller ju 40 i år så..
Har du rakat dina ben någon gång? Off course!!! Är ju självklart för mig så....
Är du sugen på något nu? Japp, sugen på allt som e smarigt just nu
Hur många koppar kaffe dricker du en vanlig dag? 10 kanske mera håller inte räkningen
Använder du hudkräm? Japp! Alltid bodylotion efter duschen
Attraheras du utav män med skägg? Nja, det e väl inte jippi direkt, det sticks om inte annat
Micropop eller poppa själv? Micro..American Best
Brukar du baka? Japp! Älskar att baka
Röstade du i det senaste valet? Absolut, och ni såg ju vem som vann *hehe*
Är du nöjd med ditt liv som det är nu? Jadå det är jag
Vilken låt lyssnade du senast på? Duffy merscy ( eller vad den heter)
Har någon annan sovit i din säng inatt? gubben
Vad tycker du är äckligt? Folk som stinker svett
Har du pengar på mobilen? Nix jag har abonnemang


Utmanar!!

Regler:

-Beskriv först reglerna

-Svara på alla frågor

-Välj ut 6 personer som du vill ska svara och utmana dem i deras bloggar,be dem läsa din

-Låt personen som utmanade dig veta när du svarat på utmaningen!


Fem saker som finns på din Att-göra-lista idag?

* Klippa mig

* Promenera

* Sköta mig på pointsfronten

* Handla

* Tvätta


Vad gjorde du för 10 år sedan?

1998 - Ja då jobbade jag på volvo i Göteborg


Ställen du bott på?

Strömstad, Skee, Stenungsund, Ucklum,Göteborg & från jan förra året så bor jag i Sandviken


Fem saker du skulle göra om du var biljonär?

*  köpa bil Mustang cab 67-69

* Köpa hus med allt därtill

* Åka på världens resa(Väst indien kryssning)

* Betala skulder

* Sätta in pengar på sparfond till barna

Dom vill jag veta mera om

Utmanar: gullmalva.blogg.se  sockerpinglan.wordpress.com  ninniz.henkeman.com  lindizh.blogg.se mysmormor.bloggagratis.se


I väntan på "I huvudet på Gynning"


Vilken svordom använder du mest? Fan
Vilken tid är din klocka inställd på? 05.35, men jag snoozar till 05.50
Var köper du dina matvaror ifrån? Oftast Ica Maxi
Skulle du hellre ta bilden, än vara med på den själv? Absolut, utan tvekan!
Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa? Ett hus med allt där till & stor ny husvagn
Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan? hmm, ne inte vad jag kommer ihåg
När var senast någon stötte på dig? Tjaaa...för länge sen
Vad åt du till middag senast? Oxfärsrullader
Kan du vissla? Japp, men inte busvissla*hehe*
Tittade du på tecknat när du var liten? ja! det hände väl
Äger du några pop-band tshirts? Nej
När flög du senast? 1992 när jag & gubben gifte oss 1.a gången
Pratar du några andra språk? Skolengelska, förstår LITE Tyska
Har du gråtit offentligt? absolut!
Vill du just nu göra några tatueringar eller piercingar? Piercingar har jag aldrig haft, verkar läskigt!
Men tatueringar har jag inget mot
Vad har du med dig in på bion? Ett trevligt sällskap & något drickbart& popcorn
Vad har du för väder? En mulet men uppehåll
Vilket var ditt favvoämne på gymnasiet? Har inte gått gymnasiet
När sov du senast på golvet? minns inte
Vilken är din favorit drink? Galiano, är en av dom
Gillar du din boendesituation? Ja då, men en liten förändring skulle inte skada;)
Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera? Minst 5
Är dina dagar fullbokade & stressiga? ibland
Hamnade du ofta i trubbel för att prata under lektioner i skolan? Nej, inte direkt
Hur gammal blir du nästa födelsedag? 40
Tror du på liv på andra planeter? nja!
Vad säger du till dig själv när allt känns svårt? blir nog mest ledsen
Skulle du någonsin hoppa fallskärm? Inte ens om jag fick 1 miljon, är så jädrans höjdrädd
Tycker du om att krama folk? Inte vem som helst, utan det ska vara någon jag känner.

Äger du en digitalkamera? Japp
Vilka kändisar har du blivit jämförd med? Hmm..Carola, Sandra bullock..
Stör det dig om någon säger att de ska ringa men inte gör det? Ja! faktiskt

Får du dåligt samvete efter att du ätit kött? Neej! Älskar ju kött! *mums*Men jag äter inte rådjur (dom ser ju så söta ut med sina ögon)
Är du mörkrädd?Ja! Har alltid lampan tänt när jag lägger mig, & går inte själv ute på kvällen när det e mörkt
3 saker du alltid har med dig? mobilen, väskan & nyckelknippan

Har kopierat detta från gullmalva.blogg.se

En ny dag!!

 Alla som läser här!!

Ja! Gubben är iväg till jobbet & ungarna sover ännu *skönt* Lite tid för sig själv & inga som tjatar att dom vill sitta vid datorn.=0) Ska snart börja göra mig iordning för jag ska åka till Storvik och klippa mig idag!!
Ska bara toppa lite, jag klipper mig var 6-8 vecka för att hålla håret i shack..

Jag sa till gubben innan han gick *titta noga nu på hårsvallet för nu idag klipper jag det kort*
Jag brukar skoja med honom att jag ska klippa page eller kortare, och han hatar det..Men det e roligt att retas med honom ibland.=0) Men han vet nog att jag inte skulle göra det, för jag vill ha lite längre hår nu så man kan sätta upp det och så..

Jag är oxå fortfarande lite deppig från gårdagens vägning..Blev besviken med tanken på hur jag sköt mig och så går man upp hälften av vad man gick ner i förra veckan..Men det måste vara något fel på vv vågen,  tror ni inte det?? *fniss* Ja ja! man får väl kämpa vidare..

Nu sitter jag och tittar ut, glad över att det är bättre väder idag! så det inte regnar, e trött på regn nu..Jag vill ha sol, för då mår jag bättre..Jag får ju sådan värk när det e dåligt väder..Igår kom jag inte ut på någon promenad, så jag får ta igen det idag istället..Det känns att man inte har gått, det liksom sprätter i bena..

Nej! nu ska jag fixa mig så ni får ha en
 kram Helena

Fan också!!

   Ja! jag blir så jävla trött på den jädrans vågen som hela tiden går ner sen går den upp och sen ner och sen upp! Fan kan den aldrig bestämma sig någon gång...
Jag var ju och vägde mig idag och så hade jag gått upp 0,6 kg och jag som skött mig med points och promenader..Det känns så meningslöst just nu..

Som konsulenten sa att jag kan ha samlat på mig vätska eller så är jag på en platå..Men det gick ju så bra förra veckan..
Så idag har jag varit skit deppig och ätit vad som helst så jag har nog fått i mig 40 points idag...Men vem bryr sig??
Får ta nya tag imorgon igen..

Nej! nu ska jag lägga mig så ni får ha det gott...

kramizar Helena

Godmorgon alla!!

 Allihopa!

Hoppas ni får en underbar dag! Och att det blir uppehåll idag med sol..
Själv så vet jag inte vad som händer, men jag vet att jag måste iväg och väga mig idag vid 15.30 det är sista gången nu innan sommarstängningen som Sirpa ska ha i 5 veckor..

Så det blir väl att åka till Gävle och väga sig, för det måste jag annars spårar det nog ut om det går förlång tid imellan vägningarna..Jag har det som en sporre att jag måste väga mig varje vecka, för man e ju lite nyficken att se vad som hänt!!

Ni förstår att jag har ju bara 5 kg kvar till målvikt på 68 kg, och det har jag satt som mål då jag fyller 40 i augusti, och det är ju inte alls långt kvar, så jag vill ju inte gå upp mera nu även o det bara är 1-4 hg varje gång jag gått upp, så vill jag ner annars klarar jag ju inte det målet..

Nej! nu får jag sluta tjata om min jädrans vikt, finns annat att prata om.*fniss*
Som sagt ha en underbar dag nu så återkommer jag..

kram Helena

Nya naglar var det här ja!!!

  Ja! så här blev dom, jag blev rätt nöjd..

Och det var inte dyrt heller..500 kr för alla naglar & ca 2 timmars sittning..
Ja idag har det inte hänt så mycket mera förutom att jag & Rebecka gick en långpromenad runt Sätra..

Du vet Linda den vägen du brukar/brukade ta. Det tog 1 timme& 20 min för oss att gå runt, men fan vad ont jag fick i höften o knät..Rebecka klagade på  sina knän också..

Robban har ju opererat sina höfter när han var 12-13 år för det var något där som inte var bra..Och då när det hände så började det i knäna på honom, så man e ju lite orolig så att inte Rebecka råkar ut för samma öde liksom..

Jag har sagt till henne att skulle hon får mera ont så måste hon säga till så man kan gå till läkarn och kolla upp det..
Nej nu ska jag göra mig ordning för bingen, så ni får ha det göttans så hörs vi..
Ps! imorgon ska jag till vv och väga mig & på onsdag ska jag iväg till Storvik & klippa mig, mer om det imorgon..

Tjing gjong luftballong!


Gomörra!!

 Alla som läser här!
Idag så får jag tvätta av golven! så är jag stort sett klar med städningen för denna gången *suck* Det e det tråkigaste jag vet att städa, för det håller inte så länge när man har 2 barn & katt som springer runt & stojar...Men nog om det..

Jag har fått iväg gubben till jobbet nu & så har jag bryggt mig lite kaffe så jag sitter här & bloggar lite och tittar på nyhetsmorgon!..Ungarna sover fortfarande *skönt* med lite egen tid nu på morgonen,Visst! jag kunde gått in & dratt täcket över huvudet igen, men då e ju hela dagen förstörd sen =0)

Ieftermiddag ska jag åka till Forsbacka och fixa naglarna. Jag har ju varit nagelbitare i över 30 år så förra året imaj så tänkte jag att nu får det banne me vara nog, så jag gick och förlängde dom..Men i höstas så hade mina naglar blivit så långa så jag tyckte inte jag behövde ha lösnaglar längre..

Dom var jättefina, men sen så börjare dom gå av en efter en, dom växer upp och sen går dom av så nu har jag bestämt mig för att sätta lösnaglar igen, snyggt med franska nu i sommar..Jag har aldrig varit hos denna här i Forsbacka innan men dom säger att hon ska vara bra!!

Nej! nu ska jag sluta tjata, och så får ni
kram Helena

Ja! då har man gjort lite nytta =0)

Det var lite segt i morse men jag har fått gjort lite idag iallafall!
Gubben har jobbat lite idag på förmiddagen..Och så har han skruvat upp hyllorna i hallen, skönt att det e gjort nu iallafall..=0) Jag har dammat och plockat undan lite grejor, också har jag gjort middag, och sen så har jag och älsklingsgubben gått en långpromenad på 1 timma nu i kväll, så när vi kom hem så gick han och vilade och jag gjorde varsin räkmacka till oss & ungarna..

Sen så när vi var ut eoch gick så tog vi vägen om ica för att köpa mjölk, men så kollade jag efter den nya smulpajen som Ekströms gör reklam för..Och jag hittade 3 olika sorter, men vi tog äpple m kanel idag..Och jag räknade ut att det bara var 6,2 points per/port och det hela räckte till 6 port..
Och gott var det också!! så den rekomenderar jag varmt, att ni ska prova...

Och tidigare idag så var vi en sväng bort till Linda och hälsade på, har inte träffat henne nu på ett tag, så det var roligt..Vi tog en liten fika och pratade lite om när vi skulle dra till Leksandsommarland..Det får väl bli nu i juli någongång kanske..=0)

Sen så har det väl inte hänt så mycket mera idag, har ju fortfarande huvunvärk, så det knallar väl som vanligt..
Men ni får ha en fortsatt trevlig kväll, så hörs vi imorgon!!
Här kommer en bild på hyllorna..



Det kommer att bli en svart smide spegel där sen, för den som är där nu passar inte riktigt in!!
Men vi tyckte det blev bra iallafall..

Hejssvejs i lingonskogen!!

Måste få något gjort!

 Ja! jag måste få tummen ur, skulle behöva städa men jag e så trött på allt just nu!!
Ungar som inte lyssnar och gubbe som jobbat..men men
Ni får ha en trevlig dag!!

DRAGRACING I HOFORS!!

Dragracing-fest i Hofors



Den första lagliga dragracingen i Gästrikland avgjordes på lördagen i Hofors. På Torsåkersvägen i Böle industriområde trängdes ett 60-tal värstingbilar med upp till 700 hästar under huven.

Det var mycket folk som var där och ville se, även vi var där..Regnet hängde i luften.=0) Det fanns väl än och annan bil som gick bättre, och såg bättre ut..

Robban har ju kört Dragracing i Göteborg när vi bodde där, Han hade en egen bil, den första var en opel ascona -75 med en  Volvo B23 et motor som var trimmad,med turbo..Han körde ifrån det mesta då på den tiden..Sen så hade han en Dodge Dart -63 taksänkt, som han sedan sålde till Anders  pappa som fortsatte med körandet..

Jag var också påväg att ta licens en gång, men det slutade med att Robban körde själv den gången..Nog om det här kommer lite bilder från dagen..



















Kolla nr plåten!







Kolla in puddingen på läktarn!



Han ska alltid göra miner!

Ha en trevlig fotbollskväll nu och HEJA PÅ SVERIGE NU!!
HEJA HEJA !!


Regnet det bara öser ner!



Ja! nu har det börjat åska också!
Fy jag gillar inte när det åskar..Och Rickard e ute och cyklar..
Jag och Rebecka har röjt i klädgarderoben, fasen vad skit man samlar på sig hela tiden =0)

Vi som kom hit i Januari förra året med bara kläder typ, och nu känns det som vi bott här hela livet med tanken på grejer över allt..varför samlar man på sig så mycket?

Och jag som sa till Robban när vi kom hit och skulle bygga upp ett nytt hem igen, att denna gången ska vi inte ha så mycket onödiga grejer över allt!!
Men vad har vi då???
Jo! massa onödigt!!!

Så det e bara att rensa vidare i skiten och se glad ut..=0)
Men vi höres haj haj då så länge...


Skolavslutning & Kul utan Strul 2008-06-11

Halloj!  

Idag när vi vaknade så regnade det ju lite, tråkigt just idag när det var avslutning. Och senare idag så var det ju Kul utan Strul i Statsparken med olika aktiviteter..Men vi var där i 3 timmar i regnet, tror dom flesta barnen inte brydde sig om det regnade eller inte..

Avslutningen var bra..Rickards klass var i kyrkan kl.8.30 men det var så mycket folk så man såg inget..Men man hörde ju iallafall när dom sjöng & spelade..
Sen så var det Rebeckas tur vid 9.45 och då fick vi en plats längst bak så bilderna är väl inte dom bästa, men men Hon var jätte duktig på att spela bas till några som sjöng..Hon har lärt sig det på några få veckor, och vill fortsätta med elguitarr till hösten när skolan börjar igen..

Sen så tog vi en sväng till Carina & Tord i Storvik på en fika..
På eftermiddagen så körde vi ner till Statsparken vid 15.30, Rebecka skulle möta upp en klasskompis där då..
Jag och Rickard gick runt och kollade in läget och vad det fanns för olika grejer att göra..

Lägger ut lite bilder från dagen!!



Björksätra kyrka





Rebeckas klass som sjunger





Rebecka när hon spelar bas



Rickard



Rebecka

Nu har dom sommar lov
 Statsparken med Kul utan Strul





Börjar bli darrit!





Nu är det högt vill jag lova



Huu vad högt 16 backar klarade jag





Här står en blöt kille med priser han vunnit.. Kallt var det när det började regna

Men jag tror att dom var rätt nöjda med dagen ändå! så ni får ha det gott i tvsoffan så hörs vi!!
Haj haj då!!!!!

Jahapp!!




God kväll där ute i stugorna! Ni sitter säkert och kollar in fotbollen nu....Själv så e väl inte det min favorit då, gillar hocky bättre om jag får säga det..

Jag och Rebecka tog en cykeltur runt sätra och så svängde vi inom Linda och lämna lite oriflame till henne som dom beställt..Vi pratade lite, man träffas ju inte lika mycket nu eftersom hon har börjat jobba.. men men..
Jag är glad dom gånger man ses och hörs..

Imorgon så är det ju skolavslutning för Rickard & Rebecka i Björksätras kyrka..Rickards börjar kl.8.30 & Rebeckas börjar 9.45 Och Hon ska spela bas i kyrkan iår..Och sjunga  ska bli trevligt för Robban ska gå med iår, han har haft svårt att komma ifrån förr om åren eftersom han har ett sådant jobb..

Ska ta med kameran så man kan ta lite bilder, hade varit roligt med en videokamera vid sådana studer, men men vi har ingen..Men jag fick en fin Digitalkamera i julklapp så den försöker jag använda så ofta det går..Men jag glömmer ibland att jag har den, och då åker mobilkameran fram istället, blir ju inte riktigt lika fina kort på den då!!

Nej! ni får ha det så bra så återkommer jag imorgon med bilder och info hur avslutningen var..

Natti natt natt

Är så glad!!



Ja! Jag är glad idag! För nu tror jag vågen har vänt efter några veckor med + & +/- 0
Äntligen så såg jag resultat efter veckor med slit..Jag hade gått ner hela 1,2 kg så nu väger jag 73 kg och bara 5 kg kvar till målvikt...

Ha det gott för det ska jag ha!!!


Go kväll!

  Ja!  När Jag & min älsklingsgubbe tog en kvällspromenad nu i kväll så fick vi se 2 stycken luftballonger som var på väg upp i luften från fotbollsplanen vid stensätra. Hörde något konstigt blåsande ljud så var det från dom när dom fyllde på gas i ballongerna för att lyfta..

Ja! det är ju inget som jag skulle ställa mig i då med tanken på hur höjdrädd jag e då!! Men gubben hade nog velat upp i en sådan *fniss*
Vi var ute i 45 minuter och gick runt och kolla på husen i Stensätra, man blir ju sugen på att skaffa ett, men vi får vänta ett tag med det..

Sen när vi kom hem så har jag laserat skohyllan i hallen svart,det blev ganska bra! passar bättre in till golvet nu, när det e nytt..
Och innan vi gick ut så bar Robban ner byrån som stod i hallen till förådet, vi ska ju sätta upp en hylla där i stället.Det Blir bättre så slipper det stå grejer på golvet..

Nej! nu ska jag göra mig klar för sängen, har fått lite ont i huvudet så, ni får ha natti natt natt

Tråkigt!!

Hej! Idag e det en sådan tråkig dag, skulle behövt städat men jag har tappat lusten.

Carina & Tord kom vägen om idag på förmiddagen, också har jag gått till ica och handlat..så nu sitter jag här och känner just för ingenting..Deppigt värre!!
Jag har ju slängt i 3 maskiner med tvätt idag så lite nytta har jag gjort..Men nu så är jag såååååå trött, så jag skulle gått kunna tänka mig att lägga mig o sova en stund..

Men men det är ju dax för middag snart så jag får ställa mig vid spisen och födda barn..så vila kan jag glömma..
Ha det gott så hörs vi kanske senare..
Tjingtjong!!!

Hej allihopa där ute =0)



Ja! idag så har det väl inte hänt så mycket, förutom att vi har varit en sväng till Valbo och köpt avslutningsskor till barna..
Dom hittade inga på skohuset, så vi gick vidare till Stadium, inga där heller.
Så jag sa vi går in på coop och kollar, och tro det eller ej dom hitta 2 par skor var som dom ville ha..=0)
Så var den saken avklarad också!!

Det är ju inte skoj att springa runt och kolla när det är så varmt, men men vad gör man inte för sina små liv..Dom måste ju ha skor...Kläder är redan köpta så =0)
Sen så ville Robban kolla runt lite på phon house och Expert han ville kolla på en mobiltelefon, men det blev inget köp av det idag..

Sen ville Robban och ungarna åka till pizza place..Dom åt varsin pizza och jag tog "kycklingsallad"..
Jag blev lite glad imorse igen när jag ställde mig på vågen den stod på 73,8 kg det var ett par veckor sen sist, så jag hoppas det håller i sig till Tisdagens vägning så att jag har gått ner lite..men men man får se, får inte hoppas för mycket, jag har ju inte gått ner något nu på 2 veckor med tanken på hur varmt det varit, så jag har varit jätte svullen i kroppen..För jag håller ju mig till mina points och promenerar dagligen, så där ligger inte problemet tycker jag..

Nej! nu ska jag kolla vidare på tven så ha det göttans så hörs vi...


Kvällspromenad!!

Hej! Är precis hemkommen från en 50 min kvällspromenad..Tog lite bilder som ni kan se här.





Ja! här står jag!



Här svajar flaggan itopp!





Min älskade man



Det var lite från promenaden. Hejsvejs!!

GOD KVÄLL I VÄRMEN!

  God kväll alla där ute!!

Vilken värme vi har haft idag :P
Idag så vaknade vi sent, hade inte ställt klockan så man kunde sova tills man vaknade..*skönt*
Vi gjorde frukost, och barna hade bestämt att dom skulle åka till stranden idag! så dom packade ihop lite och tog cyklarna till badet..

Jag och Robban skulle ta en sväng till min kusin i Ljusne..Har inte hälsat på dom på länge. Men först åkte vi in på Valbo och kolla lite på Kapphal, Robban hittade ett fint linne en t-shirt och en snygg skjorta, som han köpte..Sen gick vi in på coop och handlade till Grillningen som vi skulle göra när vi kom fram..



Men gud så varmt det var att stå i solen och grilla, men visst man ska inte klaga..Vi var hos dom i 2-3 timmar och sen så fick vi tänka på refrängen, vi hade ju barna hemma som väntade...så vi drog hemåt..Så nu sitter man här och jag funderar på ta mig en promenad nu när det svalnat lite ute. Så ni får ha en fortsatt trevlig kväll & helg så hörs vi..



God natt!  over and out...

Shopat idag då!!

Just det! Jag & Rickard cyklade ner till centrum och möte Rebecka vid Selmas idag på eftermiddagen..
Hade ju lovat att kolla lite efter kläder till dom som dom ska ha på skolavslutningen..



Vi var inne på Kapphal men hittade inget som dom ville ha..
Sen gick vi in på Lindex och kollade runt..Rebecka Eller snarare jag hittade ett par fina ljusgula jeans piratbyxa typ & Rebecka hittade en jättefin vit tunnika med axelband som hon ville ha :0) & ett par fina stumpor till..

Till Rickard hittade jag ett par fräcka vita shorts med fickor lite överallt och en kedja som hängde på sidan typ & en snygg kortarmad t-shirt med insydd skjorta i en fin blå nyans och rutit tyg, snyggt tillsammans iallafall..
Bilder kommer sen:0)

Sen så behöver dom ju skor, typ sandaler eller liknande, men det ska vi åka till Valbo eller Gävle och kolla efter nu i helgen..

Vi cyklade till Millano pizzeria och käkade lite, jag hade ju inte ätit sedan frukost så jag var rätt hungrig då.
Jag tog min kycklingsallad & ungarna delade på en hawaii pizza...
Sen så tog vi och begav oss hemåt..

Väl hemma så ville Rebecka & Rickard åka till sörtutts badplats, men jag var så trött så dom åkte med en kompis till Rebecka istället ett par timmar..Jag duchade och gick och vilade, jag behövde det kände jag.
Det är ju så varmt, vet inte vart man snart ska ta vägen!! Det skulle inte skada med lite regn, men på nätterna då isåfall....

Sen så har min älsta son & Maria varit här på fika nu ikväll... Och nu sitter jsg här och skriver & kollar tv samtidigt.
Imorgon kanske vi ska till min kusin i Ljusne, ringde honom förrut och vi var välkommna!
Vi skulle ta med oss kött så vi kunde grilla sen på eftermiddagen..men nu när jag sitter här så vet jag inte om jag har lust att åka dit imorgon, men vi får se hinner kanske ändra mig igen...

Ni får ha natti natt natt!!

                                                                  



Ännu en underbar dag!



Hej! och god morgon allihopa som läser här!!
Har fått iväg gubben till jobbet och ungarna har cyklat till skolan.. Jag cyklade med Rebecka till ica imorse för hon behövde lite mat till utflykten som dom skulle ha till Högbo idag..

Senare idag när dom slutat så ska jag & Rickard cykla ner till centrum och  möta upp Rebecka utanför Selmas,för vi ska kolla runt lite i affärerna om vi kan hitta något fint till avslutningen nästa vecka..

Och nu hade jag tänkt att dammsuga av här hemma lite, man har ju inte orkat eftersom det har varit sååå varmt, så luften står stilla här hemma, Det e ju lite jobbigt..

Men som sagt ni får ha en underbar dag! så hörs vi senare.....många kramar till er från mig!!

 Det får väl bli en mjukglass sen då da!!

Här e lite bilder på dittan & dattan!!



Rebecka & Andreas Jonsson i Valbo förra sommaren



Rebecka & jag förra våren



Våran katt pysen hemma hos pappa & mamma



Två förväntansfulla på Globen monster truck nov - 07



Min älskling påväg hem från Gbg 18 maj-08



Och två till som e påväg hem



Våran bil



En bild från Boulogerskogen



Ett kort på våran Dickson på balkongen

Det var lite att titta på iallafall..natti natti

Idag har jag cyklat vill ja lova!!!

Hej! imorse tog jag cykeln ner till centrum, och kollade runt i affärer men jag köpte inget.Fanns inget som jag ville ha och som jag kände för..



Sen så möte jag min man vid pizza place och tog lunch med honom..Och gissa vad jag åt???
jo! den goa kycklingsalladen, kan inte bli trött på den, för den e ju sååååååååå goooooooo

efter det så gick vi till Nordea Robban skulle avsluta ett gammalt konto där som dom forsatt att dra pengar för som vi inte andvänt sedan i januari i år...Så nu e det borta...

Sen så åkte han till jobbet, och jag cyklade hem, det har varit så underbart skönt ute idag, lagom med fläkt har det varit oxå..

Jag och Rebecka tog en tur med cyklarna till ica i eftermiddags hon skulle ju handla lite för att ha med sig till frilufsdagen i Högbo imorgon..Där ska dom paddla kanot, fiska, promenera, spela golf och leka...Dom ska cykla dit imorgon.

Nu ikväll gjorde jag pannkakor till dom andra, själv så värmde jag makaroipudding, men deras mat såg väldigt gott ut, dom åt pannkakorna med glass & jordgubbssylt  såå *mums* inte konstigt att man satt där o dräglade..Men jag tog ingen, jag höll mig till min mat =0)

Nej! nu ska jag kolla på tv, så ni får ha de göttans så hörs vi i mörra!!

 

Utflykt med 1.orna till Boulonerskogen i Gävle!

Som sagt så har vi varit på utflykt..Det var så vackert väder och alla barna var nöjda tror jag!!
Här kommer några bilder:



Ingången!



Här står en och väntar!



Först fikapaus!



Och lek!





Två bestisar!



Titta på taket så ser ni dom äckliga måsarna som jagade mat hela tiden!



Lite utsiktsbilder runtom parken!











Och så var det dags att gå till bussen!  Vi åkte hem vid 13.30 tog ju bilen dit, så vi stack iföre hem..Och på vägen hem så åkte vi inom Valbo köpcentrum för att köpa slang och däck till Rickards cykel, som Robert hade lovat laga..

Hej svejs!!

Utflykt med 1.orna till Boulognerskogen i Gävle!!

Ja! just det idag så har jag varit med Rickard och resten av 1.orna på Björksätra skolan på utflykt till Boulonerskogen i Gävle..Det var riktigt lyckat med fint sommmarväder och glada barn...

Några fick skrubbsår och andra inget!! Vi gick och köpte glass till allihopa och det var omtyckt..Alla hade med sig egen matsäck som vi fick äta ute i det gröna , det var mysigt..Det e ju så vackert där borta...
Här kommer några bilder som jag tog där idag..



Ingången!



Här står han och väntar!!



Först blev det fikapaus!!



Sen så blev det lek!



Skriver mera sen, fler bilder kommer men datorn är knäpp..

Ha det gott så länge


RSS 2.0